
je nova linija vina sa ritmom grada i karakterom. Enigma vina će vas opčiniti rafinisanim ukusom i lakoćom. U tri varijante, savršena i za spontana druženja i velike proslave.

ENIGMA RED
Sorta: 70% Vranac 30% Cabernet Sauvignon
Alkohol: 13%
Karakteristika: Prelepe trešnja crvene boje. U ukusu dominira crveno bobičasto voće sa nagoveštavanjem kandiranog voća. Dobro uravnotežena paleta sa mekanom i zaokruženom završnicom.
Predlog serviranja: Vino je najbolje upareno sa crvenim mesom na žaru i tvrdim sirevima.


ENIGMA WHITE
Sorta: Chardonnay and Rkatsiteli
Alkohol: 13%
Karakteristika: Ekspresivan i složen ukus sastoji se od grejpfruta, limuna, ananasa i minerala. Paleta je sočna i sveža sa dugom završnicom.
Predlog serviranja: Savršena uz belu ribu, kremaste soseve i meki sireve


ENIGMA ROSE
Sorta: 100% Muscat Hamburg
Alkohol: 13%
Karakteristika: Svetle boje pudera sa nijansama losos ružičaste. Ukus je aromatičan sa detaljima ruža, grenadina i tropskog voća. Paleta je voćna i sočna sa dugom završnicom.
Predlog serviranja: Vino je najbolje upareno sa lososom, morskim plodovima i raznim sirevima





PRONAĐITE SVOJ PRAVI RECEPT ZA DRUŽENJE

ENIGMA RED KOKTELI
-
Berry Red Enigma Spritzer
- 2-3 Jagode (stabljike uklonjene i isečene na pola)
- 4-5 Borovnice
- 1/2 kašičice meda
- Sok pola limete
- 2 dl Enigma Red vina
- 1 dl soda vode
- par listića domaće nane
U visoku čašu dodajte nekoliko kockica leda, jagode i borovnice. Dodajte sok od limete sa medom i sve dobra promešajte.
Dodajte Enigma Red vino i ponovo mešajte. Do vrha napunite sa sodom, dodajte par listića mente i uživajte u svom osvežavajućem Enigma koktelu! -
Red Hot Enigma
- 5 dl Enigma Red vina
- manji štapić cimeta
- štapić vanile
- 2 kašičice meda
- 1 muskatni orah za rendanje
- 2-3 zrna karanfilića
- 2 manje narandža
- 2 zvezdice anisa
Sipati Enigma red vino u široki lončić od inoksa. Dodati u vino jednu narandžu isečenu na tanje okrugle kriške a zatim začine i med. Muskatni orah lagano izrendati. Ne više od 1o poteza rendetom. Na slabijoj vatri kuvati vino dok ne provri a onda još 3 minuta uz lagano mešanje. Sipati u staklene šolje i dekorisati kriškama preostale narandže i štapićima cimeta. Ova količina je dovoljna za dve veće šolje. Uživajte!
-
Enigmatic Cherry Bamboo
- 1dl cherry cola
- 1dl Enigma Red vina
- Sok pola limete
- 0.03dl likera od borovnice
- 2 kandirane višnje
U visoku čašu sipajte leda do pola leda. Dodajte sok od limete i liker od borovnice i sve to prelijte Enigma Red vinom pa izmešajte lagano. Do vrha napunite sa cherry colom, i ukrasite kandiranim višnjama. Uživajte u svom Enigma koktelu!
- 1dl cherry cola

ENIGMA WHITE KOKTELI
-
Belgrade White Sangria
- 1.5dl Enigma White vina
- 0.5dl soda vode
- 0.03dl voćne votke
- 4 - 5 kockica leda
- maline - 4 komada, zamrznute
- borovnica - 5 komada
- pomorandže - 1 kriška
- pola breskve
- kriška limete
- menta - 3 sveža lista
Na dno visoke čaše za koktel izmrvite zamrznute maline. Stavite listove mente, borovnice led, kockice breskve i kriške pomorandže, isečene na četvrtine. Prvo prelijte sa votkom, nakon toga sa Enigma White belim vinom i na kraju nalijte sodom do vrha. Promešajte lagano i servirajte ukrašeno limetom
-
Enigma Mojito
- 2 kriške limuna
- 2 kriške limete
- 6 sveže listova mente
- 1 kašičica sirupa agave
- 0.5 dl Engima White belog vina
- 0.25dl soda vode
- Led
U nisku čašu pomešati limun, mentu i sirup agave i nežno izmešajte kašikom. Dodajte vino, soda vodu i led i lagano izmešajte.
-
Enigma Ginger Lemon
- 1dl Enigma White vina
- Sok pola limete
- 0.03dl tekile
- 0.05dl sirupa od đumbira
- veća kugla leda
U nisku čašu sipajte leda i dodajte sok od limete i sirup od đumbira i tekilu i sve to prelijte Enigma Red vinom. Uživajte u svom Enigma koktelu!
- 1dl Enigma White vina

ENIGMA ROSE KOKTELI
-
Enigma Đumbir-Jasmin Roze
- 0,3 dl šećernog sirupa
- 3 režnja svežeg đumbira
- 1 dl čaja od Jasmina
- 0,25 dl vodke
- 0,2 dl svežeg limunovog sokova
- Enigma Rose
Izmešajte zajedno đumbir i sećerni sirup zajedno u mikseru. Dodajte u čaj, vodku i limunov sok u šejker sa izmiksanim đumbirom i sirupom i dodajte led i snažno protrešite. Sipajte u visoku čašu sa ledom i do vrha dospite Enigma Roze.
-
Enigma Roze Gumene Mede
- 1 čaša Enigma Rose vina
- 1/2 šolje šećera
- 3 kašike želatina u prahu
- 1 kap roze prehrambene boje
- 2-3 modle za gumene mede
Vino, šećer i želatin stavite u inoks posudu na srednju nisku toplotu na šporetu (ako želite da zadržite alkohol, obavezno držite ispod 90 stepeni). Razblažite 2-3 minuta tj dok se šećer i želatin ne rastvore. Dodajte kap roze prehrambene boje. Pažljivo nalijte smešu preko u kalupe za gumene mede. Ravnom silikonskom špatulom oslobodite se viška materijala iz kalupa i izravnajte masu. Staviti u frižider i hladiti najmanje 90 minuta.
Kada se želatin zgusne, medvedi će lako ispadati iz kalupa. -
Enigma Rose Sorbet
- 1 flaša Enigma Rose
- 1/3 čaše sirupa od zove
- pola litre voćnog sorbeta
Podelite Enigma Rose u 6 čaša za vino. Dodajte u svaku čašu kašiku sirupa od zove i nežno promešajte. Dodajte kuglu voćnog sorbeta u svaku čašu. Ukrasite sa voćem po želji i poslužite odmah.