Ovde poručite dostavu Doja Breg Prokupac sa našeg sajta Tody.rs

DOJA BREG PROKUPAC

Doja Breg je vino prepoznato kao najbolji prokupac na srpskom trzistu. Dve godine za redom vino je nagradjeno kao najbolji prokupac na Svetskom takmicenju prokupaca.

Zemljiste krasi obilje liskuna, protkanim kristalnim skriljcima i odlomcima kvarca. Vinograd se na nalazi na 480m nadmorske visine, na vrhu brda, i prostire se na juznim padinama. Ova pozicija omugucava vinogradu da ima konstantno strujanje vazduha i samim tim ne zadrzava vlagu i ima manje bolesti.

Sorta:   Prokupac
Rejon:  Toplica
Pozicija vinograda:   južna padina
Gastro preporuka: Odlicno se slaze uz srpske specijalitete od mesa, telenu ispod saca, jela sa rostilja.

Opis vina:

Doja Breg Prokupac vino je jedinstveno po svojim aromama, izrazenoj sortnosti i vocnom karakteru koji pazljivim negovanjem u podrumu preovladava arome hrasta i pokazuje kvalitet terroira i potencijal koji ce se ispoljavati jos dugo godina.

Podaci o vinu:

Alcohol: 14.5%
TA: 5.77 g/l
pH: 3.65
Rezidualni šećer: 2.94 g/l
Nacin berbe i fermentacija: Posle pazljive rucne berbe, druge nedelje oktobra, vino je maceriralo 25 dana. Vino je odlezalo 2 godine u srpskim buricima. Prvih godinu dana odlezava u zapreminama 225L i posle prelazi u zapreminu od 500l.
Nakon odlezavanja u bariku odlezava jednu godinu u boci. Nije filtrirano.

Proizvodnja:

Berba 2017 je bila posebno dobra godina za vinogradarstvo u Toplici. Karakterišu je dovoljno padavina u vreme vegetacije i suva i topla jesen koja je omogućila punu fenolnu i aromatsku zrelost bobica.

Preporučeno skladištenje:

3-15 godine

Preporuceno dekantiranje:

1h

Nagrade

2020 Decanter World Wine Award
Silver medal 92 points, DOJA Prokupac Breg 2015 

Recenzije